Niveaugroepen

Van Spelen tot Snelheid: De Schoolslagreis


Ontdek samen met je kind de stappen om de schoolslag onder de knie te krijgen, van ontspannen Waterwennen  tot het zelfverzekerde niveau van Topzwemmen. Hier is een beknopte uitleg van elk niveau.


Dit stappenplan helpt kindjes om geleidelijk vertrouwd te raken met het water, de basis van de schoolslag te leren en uiteindelijk de volledige zwemslag met vertrouwen en vaardigheid uit te voeren.


Waterwennen 


Kindjes starten met watergewenning. In dit stadium draait alles om het comfortabel worden in het water. Je kind leert speels met water omgaan, drijven op je rug en buik, en de basis van ademhaling in het water.


Instapvoorwaarde: 4 jaar.Basiszwemmen


Hier ontdekt je kind de basis van de schoolslag. Je kind leert de juiste beenslagen en armbewegingen, waardoor je kind zowel een ontdekkingsreiziger als een meester in het temmen van de golfjes wordt.


Instapvoorwaarde: 5 jaar én angstvrij of geslaagd voor Waterwennen


Glij & Stroom


Dit niveau draait om het verfijnen van de techniek. Je kind wordt een "Glij & Stroom"-kunstenaar door soepele bewegingen te ontwikkelen, en je kind leert de totale coördinatie van de schoolslag te beheersen.


Instapvoorwaarde: geslaagd voor BasiszwemmenTopzwemmen


Op dit niveau beheers je de volledige schoolslag. Je wordt een Topzwemmer, waarbij je niet alleen de techniek perfectioneert maar ook snelheid toevoegt aan je zwemvaardigheden. De hulpmiddelen worden stelselmatig afgebouwd tot je kind zelfstandig kan zwemmen.


Instapvoorwaarde: geslaagd voor Glij & stroom.Expertzwemmen


Je hebt de techniek van schoolslag volledig onder de knie. Je behaalde ook je eerste 25-meter Fredbrevet in afstandszwemmen.
Expertzwemmers werken aan borstcrawl en rugcrawl. Je oefent met zwemliezen tot je de nieuwe techniek volledig onder de knie krijgt.
Als expertzwemmer oefen je ook aan je uithouding en zo zal je hogere afstandsbrevetten behalen. 


Instapvoorwaarde: geslaagd voor Topzwemmen.